torsdag 27 mars 2008

Kul dag!


Idag kändes det mesta bra med att ha affär. Vårt nya bankkortsbetalningskonto började äntligen att fungera, jag kunde köpa in en massa bra vinyler, som ska ställas ut efterhand. Vi sålde mycket bra och jag hittade en hel del skivor till min egna samling. Det är det här som är meningen med butiken, att folk handlar att vi får in mycket och folk handlar mer.

Att vi får lyssna på massor med bra och spännande musik, att kunder kommer in och snacka och ha det trevligt. Och så har det varit nu ett tag, det känns mer och mer positivt igen, hurra!

Snacket idag och igår handlade mycket om olika gamla industri-plattor eftersom vi har fått in en hel hög sådana. Jonas (Pungen) var lika rastlös som alltid, 10 minuter i butiken sedan ut och åka rullbräda, för att 10 minuter senare komma tillbaka i 10 minuter. Vilken massa myror han har i baken. Insane-o-tron säger jag bara angående honom...

Turntable soundsystem bjöd idag på Älgarnas Trädgård (orginal LP) innan den såldes för vidare äventyr i världen, Bruce Haacks Party Machine, The Three Johns, Panda Bear, SPK och en hel del NDW och minimal synth.

Kul dag! Imorgon är det fredag, då ses vi.

fredag 21 mars 2008

Likaolika

Cheapmondayfenomenet har uppenbarligen spritt sig till Italien. Även italienska musiker gillar att klämma ner de ludna i skinntajta dödskallejeans! Där slutar de kulturella likheterna mellan våra båda folk dock.

Lorenzo och pojkarna lämnade Rundgång och mig med en kyss på handen och ett underligt musikaliskt minne.

Ni som inte orkar dra er ut och bort till butiken när det arrangeras konsert. Ni missar alltid något...

Viva Italia.

onsdag 19 mars 2008

Askonsdag?


Askonsdag? Heter det så idag, frågade Mikael sig. Vi visste inte, ingen av oss. Vi visste bara att det är skärtorsdag imorgon och långfredag på fredag. När korsfäste de Jesus undrade någon, vi funderade hur det låg till med dagarna i påsk...

Igår sålde Martina massor åt oss och sig själv, vår försäljning var ännu bättre idag, hurra!!! Jag ställde ut ett gäng post-rock skivor som jag köpte in igår. Påsk-rock försökte jag att vitsa till det men Martina tyckte inte det var kul. Då berättade jag om det fina påskkortet jag har hemma med en pastisch på Sex Pistols: NEVER MIND THE CHRISTMAS HERE´S THE PÅSK!

Mikael och Erik däremot skojade om påsk-rock, jag och Jakob bestämde för flera år sedan att påskens musik är Punk alltså Påsk-Punk...hahahaha

Nyss tog jag emot tre vilsna italienare, det är de som ska spela i butiken imorgon. De ska sova hos stackars Åbäke-Rikard med 24 kvadratmeters lägenhets yta... men de verkar mycket trevliga.

På skivtallrikarna idag spelade jag nyremixen av Nitzer Ebbs Control I´m here, Martina spelade Exmagma, och Funkisarna (Funk Yard) spelade italonytryck som de fick in idag....

.dL

tisdag 18 mars 2008

Solo

Då var det dags för Martina att ta sig an skivförsäljningen på allvar. Jag har duckat lite för detta men idag var det ingen av de andra som kunde jobba! Så klart var det massor med folk hela dagen. Roligt såklart men det blir lite att reda ut i morgon. Det är inte vem som helst som kan driva skivbutik det ska jag tala om för er.

Men till alla ni trevliga skivkunder. Jag lär mig lite varje dag och imorgon är Dennis tebax!

Åh förresten finns även Som Ny som grupp på facebook nu! Jag har hållt mig undan denna tidsslukare men nu har jag fallit som en fura. Det är ju ett helt fantastiskt redskap för att informera och hålla kontakt med alla mina fina kunder. Vi ses i cyberrymden.

lördag 8 mars 2008

MONO STEREO


Oj oj oj ojoj oj, va bra det blev.

Mono Stereo indierockade hela butiken. Att dessa unga herrar kan vara så tighta, otroligt trevligt. Jag hoppas verkligen att de blir bokade som förband lite här och där.

Annars lunkade fredagen på som den bör, folk i butiken hela tiden. Fikahäng nyinkomna skivor (beg.) och fredagsöl.

Fredagar är fina dagar, lördagar oxå, synd bara att jag inte kan vara där idag (lördag) då jag måste jobba.

18.00 idag Hidden Hand med Library Tapes (Kning Disk) och Kopia.

På skivtallrikarna denna dag: New Orders Substance, Xiu Xiu, The Cure Pornography med mycker mer bla punk så klart...

.dL

torsdag 6 mars 2008

Torsdag 7/3


Idag var det Martina som sålde bäst. Bäst idag var ändå att vi har fixat ett mindre PA till live spelningarna, mindre huvudbry.

Annars var det mest kul att Jakob kom tillbaka efter att varit borta hela veckan hittills. Vi sålde sådär men fick in lite nytt begagnat som ska ställas ut imorgon. Om inte vi får ett ganska stort paket med nya skivor. Hoppas att plastfickorna då oxå dyker upp imorgon.

Mono Stereo live på Rundgång kl. 20.00 imorgon fredag, Dj Is Ok spelar skivor från fredagsölen och framåt.

Nu ska jag och min katt mysa och titta på film. God natt kära stammisar och vänner.

Idag i högtalarna spelades bl.a. Kite (nytt elektroniskt popband i Malmö med medl. från The Mo och Yvonne, de ska ev. spela i butiken den 11/4, låter lovande tycker jag), Martina spelade Nynningen, Jakob spelade Sightings, jag spelade Kammerflimmer... och Mathias spelade Tom Waits.

.dL

Gött

Idag sålde vi massor och massor med folk inne, härligt! Äntligen!

Hade alla dagar varit så här, hade jag inte behövt att jobba extra...


.DL

onsdag 5 mars 2008

måndag 3 mars 2008

Fredag Lördag


Fredagen var inte mycket att tala om. Men äntligen var det dax i lördags för Som NY att flytta in. Och vilken fest det blev. Vi öppnade ju som vanligt 11.30 och den vanliga öppnings tiden flöt på utan några större händelse, jo förresten, under ett ganska sedvanligt punkhäng (det blir alltid någon gång under vecka att det samlas några punks och snackar och köper skivor, vänner till oss) så döck det upp två tjejer som vill titta in till Martina. De tvärstannade i dörren när de såg alla punkare och vågade knappt komma in, Martina blev direkt orolig att det ska hända fler gånger men vi försöker att lugna henne. Dock lever vi i en annan värld än en del av hennes kunder och det är svårt för oss att föreställa sig att någon överhuvudtaget skulle bli rädda för punks, de är ju de snällaste i världen...

Senare på kvällen hade ett punkhäng inte stoppat alla dessa galanta damer som kom för att gratta Martina till sin nya fina butik. Mina stammisar blev lite oroliga istället. -Shit, sa Mikael, jag blir nervös av så mycket tjejer. Du får nog vänja dig, svarar jag. Sedan pikade jag honom och Mathias för att de inte hade givit Martina en blomma eller present, så de stack iväg och köpte en bukett persilja, tror jag det var.

Martinas kompisar, bandet Monogatari spelade upp till mys, och Mikael var impad och tyckte att, mer Hidden Hand än så här kunde det knappt bli. Sen bar det iväg till Tröls, vi skulle se The Static med David, Ella och Peter (stammisar alla tre). Och David dedikerade deras cover på Cortex "Freaks" till mig, fan va fint!

Yeasayer senare på Debaser var årets bästa hittills. Det var så fantastiskt jävla bra!

Bra avslut på en kaotiskt vecka. Jag, Martina och Erik gick hem till Erik och drack ingefära-te.