söndag 18 maj 2008

Kom igen GrabbA!

Foto: Mikael Nordlander


I tisdags störtade det in ett helt gäng med spanjorer i butiken. De handlade som tokar och var mycket nöjda. Strax innan de skulle gå så sträckte de fram två cd-skivor och frågade om de kunde få spela i butiken på fredagen. Kanske det, sa jag vi får se vi hör av oss. Banden heter Grabba Grabba Tape och Margarita. Namnet Grabba Grabba lät bekant för både mig och David men ingenting vi kunde placera.

När de gick mötte de Mikael i dörren... Grabba spelades i högtalarna. Grabba Grabba Tape! utropar Mikael, fy fan va bra. Du missade dem precis sa vi, hur ska jag kunna veta hur de ser ut utan sina dräkter, sa Mikael. - De vill spela här på fredag. Ja, det måste dom.

Ja, resten är historia, Rosa dräkter med vitt fluff, asfulla spanjorer, mycket högljud spanska, vocoder galenskap. När de sedan upptäckte att David driver Deleted Art, var det en ära för dem att spela, de är stora fan av dLTD. Och sedan ett hårt taggat Margarita, vi blev galna av lycka!!!! GALNA!!! Spanjorer som raggar på Debaser, där det förekom all möjligt bus. Martina är kär och vi kände en sådan tomhet när de stack.

Ja, morgonen efter är en historia för sig. Vi hade stämt träff på Rundgång kl. 10.00. Jag och David kom i tid, Martina och några av spanjorerna var där redan då. Sedan ramlade de in en efter en, de hade förmodligen varit lite utspridda över Möllevången under natten.... iallafall vaknade en av dem i en främmande säng. De packade och vi städade och sedan var det gruppbild och så drog de iväg, efter att ha öppnat dagens första öl. Fem minuter efter att de stuckit upptäcker vi en låda med skivor som de har glömt. Vi fick tag på dem och efter en halvtimme var de tillbaka. En snabb inbromsning utanför affären, bildörren öppnas och ut strömmar spansk 70-tals musik i dansbandsstil. Killarna rusar ut och dansar och sjunger med, vi bara garvar. Sedan blev det brunch på fiket brevid och som det verkar så glömde en av killarna sin kamera där inne och vi har inte hittat den tyvärr. Om någon, någon gång hittar en massa turnébilder på rosa/vita fluff dräkts galenskap, ta den kameran och lämna den till oss, snälla!

Tack Grabba Grabba Tape, Margarita, Mikael Nordlander, Studio Möllan, David, Carro och Martina, för att vi gjorde denna fredag till en oförglömlig dag.

I högtalarna: ja vad tror ni...Grabba och Margarita.

-dL

fredag 9 maj 2008

Norsk galenskap och amerikansk svärta.

När norrmännen soundcheckade igår mullrade basen så högt att vår klocka ramlade ner och gick i tusen bitar. Vi var lite oroliga för vårt stora skyltfönster och de blev nog själva lite skrajja för de skruvade ner lite. Men visst det var oväsen på högsta hörbara nivå! Årabrot heter de och om ni inte var där så missade ni något gött!

Galena från USA visade oss amerikansk smärta. Det var vackert men skevt och filmen som visades till var suggestiv och det var lätt att falla i trans av att titta och lyssna. Nu lät det pretto men det var så...

Idag FredagsÖl!

Igår på tallrikarna: 7 Seconds, Hidden Cameras, Ventures mfl

DL

söndag 4 maj 2008

Solen skiner


Någon sa att vår blogg är deprimerande att läsa, om ni tycker det så förlåt det är inte meningen... Men jag läsde de tre senaste inläggen och blev bara glad av dem. Vi har det ju så jävla roligt i butiken.

Jag satte igång bloggen på riktigt för en och en halv månad sedan. Och då hade min fru precis lämnat mig och det är inte lätt att skriva pepp då. Men Rundgång är pepp, pepp, pepp.

I veckan har samtalsämnet på Rundgång varit den nyöppnade butiken vid St. Knuts Torg. Vi gick dit i fredags jag , David, Jakob och Mattias och insåg att det inte var en konkurrent. Men lycka till, ju fler vi är desto bättre bli vi alla och desto mer blir folk taggade på skivor.

Annars kan jag berätta att fr.o.m. imorgon har vi öppet på måndagar, iallafall under sommaren.
Välkomna! Imorgon blir det The Bellrays på Debaser, på torsdag blir det konserter på Rundgång.

Igår på tallrikarna snurrade: Håkans nya, El Perro Del Mar, Lykke Li, Ken Lazslo... en massa sommarmusik helt enkelt.

Bilden ovan är ett år gammal precis, men nu är vi där igen. VÅR!