onsdag 29 juli 2009

Hungry so angry

Äntligen var det nån som fattade grejjen och köpte Medium Medium skivan. Så bra det här är!

måndag 27 juli 2009

Rundgång@Babel


På torsdag är det dax för nästa fina spelning i vår regi på Babel! Kom det kommer bli så trevligt och bra!!!

söndag 26 juli 2009

New Order

Tänk när du tittar på detta klipp, att dessa gossar (inte tjejen) var Joy Division bara några år tidigare.

tisdag 21 juli 2009

Intelligenta krabbor


Intelligence är ett av mina favoritband. Deras skeva post-punkrock får mig att jubla. Och nu har de släppt ny skiva, som dessutom David fick in igår, yeah! Fake Surfers heter den och av det lilla jag har hunnit att lyssna på så låter det mycket fint. Såg att Mikael har lagt upp följande klipp på Deleted bloggen, hur kul och märkligt som helst.

Franz and Shape

Bästa EBM-Discon! Varje gång jag spelar nån låt med dem får jag förfrågan om vad jag spelar och även om ingen vet vad det är så fyller det alltid dansgolvet. De släpper på fin fina bolaget Relish som även släppt Headman, Yuksek och Dennis Young (Liquid Liquid) mfl. De har även haft Dirk da Davo från The Neon Judgement på gästsång, så de kan sin EBM historia...

Franz and Shape myspace

lördag 18 juli 2009

Umeå Punk City


Umeå tävlar mot Lund i nån sorts kulturhuvudstad grej 2013 eller så... Och en del i deras kampanj är Umeå Punk City, ett fanzine över alla punkbanden som är aktiva i Umeå idag. Vi har dem hos oss i butiken om du är nyfiken, finns cd´s till oxå men vi fick inte så många så de är redan slut. Bäst på cd´n är Instängd och Masshysteri tycker jag, gå in på deras bloggsida och läs mer.

Umeå Punk City Blogg



Tyvärr inga videos enbart låtar.


fredag 17 juli 2009

The Amazing


Fick precis en present, ett litet paket med de senaste släppen från skivbolaget Fashionpolice. Lyssnar nu på The Amazing, vilket är Reine Fiske från Dungens nya band. Mycket somrig/vintrig(!?), beror på vilket humör man är på. Påminner om Dungen, fast med engelska texter. Jag gillar det, kolla upp deras myspace.

The Amazing myspace

PrimaVera

Wooden Shjips live på Primavera Sound


Fick precis ett fin fint tips från min vän Harris blogg, Scarypages. Det går visst att lyssna och ladda ner vissa konserter från Primavera Sound festivalen i Barcelona. Undertecknad var inte där, såklart... så jag är mycket glad över att kunna lyssna och så. Och jag säger som Harri, lyssna på Wooden Shjips för de spelar nämligen på Malmö Festivalen. Tack för tipset Harri!

Primavera Sound länk

Theremin

Ok, ett riktigt nördigt inlägg....tillägnat Emil i Maeds Dominoes. Varsågod!





onsdag 15 juli 2009

Depeche Mode 1981

Hahaha det här var jag bara tvungen att lägga upp, vilken seriös ton reportaget har. Helt fantastiskt!

måndag 13 juli 2009

Tik and Tok goes DIY

Jag måste bara lägga upp det här klippet. Efter att ha hört den här låten, för första gången för några månader sedan så gick jag in på deras hemsida. Till min förtjusning såg jag då att det gick att köpa en cd med de tidiga Tik and Tok låtarna. Jag beställde den direkt. Efter nån vecka så dök den upp i mitt brevinkast, förvånande nog var det en utgåva av dem själva på cd-r, med färgutskrift som omslag. DIY!!! Det verkar även som att några av låtarna har spelats in medan de väntade på att spela statistroller i en av Star WArs filmerna, för mer info om det och även bilder, gå in på deras hemsida.



Tik and Toks hemsida

fredag 10 juli 2009

Ved

Ved denna gigant! Kolla in hans myspace och
lyssna på de nya låtarna. Sture external är
bara så helt fantastisk. Tror att den kommer
att släppas på en 12" av Malmö skivbolaget
Lugnet. Vi på Psychic Malmö är så glada
över att Ved skivan blir vinyl till hösten.
Sen hoppas jag att vi kan släppa mer med
denna fantastiska låtskrivare.

Ved på myspace

Sonjagon

Står bakom disken i butiken och är mycket sliten efter gårdagens klubb på Babel. Extended Heads var skitbra! Trummisens problem med att hålla trummorna i styr va stor underhållning, fan han är ju helt galet bra och galen.

Nästa gång är det dax för Sonjagon att inta scenen och jag och Dansmusen ska underhålla dansgolvet.

torsdag 9 juli 2009

Mitt i natten.....Tuxedomoon

Imorgon (senare idag) ska jag ha klubb på Babel och för någon timme sedan packade jag skivväskan. Självklart packade jag ner Tuxedomoons - No Tears, den brukar jag spela (tack Erik för tipset en gång i tiden). Detta fick mig att titta lite vad som fanns på Youtube med detta fina band. Jag fastnade vid In a matter of speaking, en låt som jag förknippar med min tonår, fast då med Martin Gore (Depeche Mode). Han gjorde nämligen en cover på denna på sin debut solo platta. Men denna orginalversion är så mycket skörare och rörande, en perfekt sista låt för natten innan jag kryper till kojs.

onsdag 8 juli 2009

Gang Of Four på Malmöfestivalen!!!

Idag har det släppts fler namn till Malmöfestivalen. Och till min stooora förvåning så är Gang of four bokade. Jag visste inte ens att de har återförenats. Detta är fantastiskt och få mig att tro på festivalen iallafall. De ska spela i vår fina folkets park. Sen att även Thåström ska spela gör mig glad, för jag har aldrig sett honom live någonsin, vilket är märkligt men så är det. Gött! En bra start på den här dagen måste jag ju säga.

Om de är så bra som de var då är ju tveksamt, men kul kommer det bli iallafall.

tisdag 7 juli 2009

Tjyvar!!!

Sådär ja, äntligen kom tjyvarna in när Martina var på plats. Och hon kunde visa för dem att vi har koll på vad de gör... Det är så här att under några veckors tid så har en mamma och hennes tonårs dotter varit inne och visserligen köpt nått litet, men de har samtidigt stulit. Det tog ett par gånger innan jag och David fattade att de var dem. Varje gång har Martina varit borta och vi har varit lite undrande över hur vi skulle göra. Det hände igår och jag var på dåligt humör så då borde jag sagt nått, istället försökte jag hålla koll på dem, men misslyckades. Nu var Martina här och snyggt visade för dem att vi vet vad de håller på med.

Vi behövde inte hugga händerna av dem, tur det...


Bort med tjyvarna, vi har inte råd med er!!!


//Dennis

Bob Hund 4 Life

Bob Hund har betytt mycket för mig under åren, ända sen jag såg dem 1993 i Kalmar, på en liten pub vid namn Rabarbeer... Jag svor dem evig trohet, och det gjorde jag rätt i för inget annat band i Sverige har leverarat så många bra skivor och låtar, det är helt otroligt. Just nu väntar jag på att få se dem för första gången sedan 1999. Malmöfestival höjdaren i år! Nedan deras senaste video:
(Directed by Johan Söderberg and David Nord)

2 covers - 1 orginal


Snapper - Buddy (orginal, bandet var från Nya Zeeland och de släppte låten 1989)



Silverbullit - Buddy (i snowboardvideo, låten är från 2004)



MFMB - Buddy (live utanför Rundgång, under Möllevångsfestivalen 2008)

måndag 6 juli 2009

I väntans tider...

Rundgång och Deleted Art har inte bara en skivbutik ihop, de har oxå ett skivbolag ihop, Psychic Malmö. Nu har vi väntat i flera veckor på att få vinylsingeln med This is head i brevlådan. De är inte så snabba på presseriet i Tyskland tyvärr... Men i väntan på nått gott, så tänker vi tillbaka till när grabbarna spelade i butiken, mycket har hänt sen dess men fan va fint det var.


En hälsning från Jakob!



Det här missade ni som inte var i Köpenhamn förra torsdan, era dumma jävlar!

-Kaxig hälsning från Jakob...

lördag 4 juli 2009

Extended HeadS



Extended HeadS på Rundgång@Babel!!!
Torsdag i nästa vecka 9/7.
Missa inte detta, de är ju hur bra som helst, genier enligt mig.

Förfest till Kraftwerk!



Finns det nån bättre förfest musik än Kraftwerks, jag och min goda vän Andreas, som är på besök från GBG, hade en mycket trevlig stund igår på min balkong. Sol, värme, öl och Kraftwerk. Många har säkert sett ovanstående klipp innan, men jag tycker det är så fint. Här är det ju faktiskt så att det är Klaus Dinger och Michael Rother från blivande Neu! som spelar...

fredag 3 juli 2009

Deleted Aaaaart!!!


En sak till, måste bara tipsa om David och Mikaels nystartade Deleted art blogg. Uppdateras hela tiden, vilket fick mig att börja uppdatera den här bloggen varje dag, tack för inspirationen boys.

http://deletedart.wordpress.com/

Make way for the S.O.V.



För några år sedan när jag upptäckte grime och dubstep och började ta in det i butiken. Dubstep har vi ju faktiskt sålt sedan 2005-2006 (bara för att skryta ;-). Då upptäcktes ju såklart oxå Lady Sovereign och jag minns hur jag, Mikael Nordlander och Patrik Hamberg stod och pumpade ut henne och hennes kolleger på Inkonsts dansgolv efter att vi hade haft Tyondai Braxton (Battles) på scen. Ja vi älskade henne, och jag gillar henne fortfarande tycker dock inte att nya skivan håller samma partykvalité som förra men videon ovan är ju en Cure-cover eller nått och det gillar jag. Nu kommer hon ju oxå till Malmö Festivalen, så jag tänkte att jag ska bjuda upp Collabo Queens till dans längst fram i mosh-pitten. "Love me or hate me, that is the question..."

torsdag 2 juli 2009

Minimal Wave



I denna sommarvärme behöver vi svalka av oss, skivbolaget Minimal Wave som släpper fina nyutgåvor av gammal minimal synth, ger oss svalka. Jag har beställt in deras katalog, vet bara inte när skivorna kommer, tar tid att skicka från Usa ibland. Men tills dess njuter vi av Martin Dupont.

Liv i vinyl!

Tänk om livet vore en vinylskiva, sa jag. Då skulle jag vara en 45 varvare, sa Jona. Då skulle jag vara en 16 eller 22 varvare, sa Jakob. Då skulle livet vara så mycket bättre, sa jag. Allt är bättre på vinyl, sa Jakob. Ha ha ha ett svettigt samtal i den lokala skivbutiken. Det är varmt idag, så in i helvetes varmt. Jag stoppar i mig glass, coca cola och kaffe!? En kall öl nu!!! Bada sen!?

VINYLEN SMÄLTER!

//Dennis

Math & The Blah Blah Blah´s


Ville bara berätta om vårt punkband, det är jag, Deleted-David, Do The Math, Karlsson och Henke som skapar peppig-skägg-aggro-punk. Gå in på vår myspace sida och lyssna. Den ser inte ut som den ska ännu men låtarna är där och det är det viktigaste:

http://www.myspace.com/maththeblahblahblahs

onsdag 1 juli 2009

See you!



Ni har säkert hört låten tusen gånger, men har ni sett videon? Första gången jag såg den, för inte så många år sedan, så blev jag helt tårögd när Dave i slutet på videon kommer in i skivavdelningen och ser alla vinylsinglar på topplistan. Jag minns ju hur jag stod där i slutet av 80-talet och letade efter de singlar jag var ute efter på Domus. När kommer stormarknaderna börja ta in vinyl igen???

Dipper!!

Jag vill att Dipper ska spela på vår 5 års fest. Men inget är klart ännu...vi får se.

Still going strong, som fan:

Bilder från Mono Stereo spelningen på Babel




Bilderna är tagna av Billy Leahy, vår favvo irländare!

Sommar!

Det är sommar och vi smälter bort i värmen på Rundgång. För att svalka av lite så tänkte jag tipsa om min kommande klubb på Babel. Tricks/Tricks/Tricks ska den heta och första kvällen är den 29 augusti en lördag. Då spelar Telepathe:



Kolla även in vår nystartade blogg:
http://www.tttricks.wordpress.com


Lyssnar just nu på Wavves!