tisdag 29 september 2009

A Place To Bury Strangers

Jag har nästan aldrig lyssnat på dem tidigare, mycket märkligt då de är så här bra. Ny singel, ny video och snart en ny skiva. Kolla upp den här singeln då den även innehåller en fin synthremix av maestro Vince Clarke...



Spotifylänk till singeln med remixen.

måndag 28 september 2009

Tricks på fredag!



På fredag är det dags för tricks #2. Thieves Like Us på scenen och Sara (Forever Vacation) som gästdj! Kommer bli fint det. Missa inte förfesten på Levis Store, där kommer det att finnas öl, fribiljetter till kvällen, Do The Math och jag bakom skivspelarna och rabatterade priser på Levis jeans...dock måste ni bli inbjudna och OSA.




Här är Math playlist inför förfesten:

Welcome Stranger - Smoke Machine
Azul 29 - Ciencias Sensuais
Poni Hoax - The Bird Is On Fire
The Penelopes feat. Chloé Delaumé - Je T'Aime Tant
Weird War - AK-47
Casino Music - Viol Af Dis
Bronnt Industries Kapital - S.T.R.Y.K.E.R.
Matthew Dear - Fleece On Brain
Artefact - Sex Computer
Tussle - Here It Comes
(fixar länkar imorgon, dåligt internet hemma nu...)

tisdag 22 september 2009

Gang Gang Dance remix


Jag bara testar en sak med denna remixen:



Ja det funkade.

..the number you have reached has been disconnected...

...varje morgon vaknar jag till introt av denna låt...dax att vända dygnet inte sitta uppe och göra edits och blogga och facebooka och peppa musikk!

måndag 21 september 2009

söndag 20 september 2009

The Very Best!

En tid tillbaka nu så har jag fått höra mycket om The Very Best, utan att riktigt veta var det var. Folk pratar hit och dit och jag hade inte kollat upp det, men så fick jag ett sms i veckan angående att boka dem... Nu var jag ju tvungen att kolla upp dem, frågade Mikael vad han tycker och han är eld och lågor. Dansade på Debaser till en afrolåt jag kände igen, tänkte inte så mycket på det...kom hem inatt, gick in på myspace och jävlar i min lilla låda! Nu förstår jag allt, The Very Best är Radioclit + en sångare som heter Esau Mwamwaya och nu även med gästsång från sångaren i Vampire Weekend. Det här är så fint, skaka rumpan balearic! Jag blev så glad att jag gjorde en edit/remix!

Hittar tyvärr ingen video, men här är låten med Vampire Weekend sångaren:


Här är min edit/remix:
MP3: The Very Best - Kada Manja (Digitalood minimal-etno-wave)

fredag 18 september 2009

Kas Product

Dax för mig att sova, jag lämnar er med den här. Nått att förfesta till i kväll.

torsdag 17 september 2009

Prejka - vad är det?


Prejka är en ny sida på internet. Full av Malmöatmosfär. Psychic Malmö är en del av den.

Beskrivningen av sidan:
"Prejka is a collective music blog based in the post industrial town of Malmö, Sweden. Some of us run clubs, some do edits, some play in bands, some run record companies, some even make love to each other. What brings us together is of course the love for music and our dedicated effort to establish some sort of surrounding as a functional aphrodisiac community. Here you can get a sneak peak into our multi coloured living room. What you can expect to hear is everything from psyched out rhythmical expressions to sounds flirting with a lust of experimentation, further on towards lush disco and unknown algorithms."

Följande aktörer medverkar:
Klicka här för att komma dit!

onsdag 16 september 2009

Taken By Trees

Nya Taken By Trees skivan är så fin. Bra jobbat!

Här är Animal Collective låten från skivan:

söndag 13 september 2009

onsdag 9 september 2009

På lördag på Babel! Hacienda!


FACTORY! Ett av världens bästa skivbolag genom tiderna. Senare hälften av åttiotalet startade de Hacienda, en klubb i Manchester där hela Madchester vågen började. På lördag firar Babel 1-år med att bjuda in FAC 51 Hacienda, som är en turnérande version av Haciendaklubben från då. Andrew Weatherhall var residentdj där, han är mest känd för sitt arbete med Primal Screams, Screamadelica platta. Och jag minns hur mycket jag gillade andra grejjer han låg bakom tidigt 90-tal, One Dove tex. eller hans egna band Sabres Of Paradise (som låg på skivbolaget Warp).

Jag är oxå inbjuden att spela skivor denna kväll i lilla baren, tillsammans med bla Klubb Decades mfl (se flyer ovan). Tänkte här och nu lista lite låtar jag ska spela då:

* New Order - Everythings Gone Green
* Stockholm Monsters - Your Uniform
* The Durutti Column - Missing Boy
* Streetlife - Act on Instinct
* Section 25 - Looking From A Hilltop
ok jag vet, bara Factory släpp, men även lite nytt då:
* Padded Cell - Word Of Mouth
* Cap Pas Cap - We Are Men
* Emperor Machine - Your Clapper
* Cut City - Departure In particular
* Holy Fuck - Milkshake

Vi ses där!

måndag 7 september 2009

Emperor Machine på väggen i butiken!

Fick in en massa skivor idag och då en hel drös med Emperor Machine plattor. Vilka är så fina så jag satte upp alla på väggen. Men några kunder har redan frågat vad det är för band. Min beskrivning skulle vara att de spelar Electro-Disco med lite Trans-Am känsla och Disco No Disco. De har funnits ganska länge och är från början ett enmans band (Andy Meecham) men har nu utökat till ett liveband. Tricks har bokat dem till den 20 November på Babel och det får ni inte missa. Alla skivorna är släppta på bolaget DC Recordings som oxå släpper Padded Cells som jag har bloggat om tidigare. Men alla släpp som kommer från DC är fantastiska, därför har jag tagit in flera stycken och skapat ett label fack.

Här är senaste videon:

fredag 4 september 2009

torsdag 3 september 2009

Våra vänner i Fy Fan ska på Asien turné!


Snart åker de! Gå in på deras myspace och kolla hela turnélistan, wicked! Det blir även en sväng till Australien innan de kommer hem och spela i Malmö den 15 okt. med Nitad. Om ni är i närheten och vill gå på en av konserterna så kolla in flyern ovan... Lycka till!

Fy Fan på myspace

The Story Of Clown-Step

Jag vet inte om det är sant, jag har bara fått det berättat för mig. Men nån började göra snabb dubstep, som i mina öron snarare blir drum´n´bass eller jungle, och la dit lite tv-spels känsla i låtarna. Men kallade det fortfarande dubstep...hmm det gillades inte av dubstepparna, så någon kom på uttrycket clown-step istället. Vilket mottogs med öppna armar och skivomslag och youtubeklipp är fyllda med clowner. Jag säger inte att detta är nått jag gillar, men jag gillar när genre beskrivningar blir till galenskap...what you call it???







obs! obs! obs! detta får inte blandas ihop med vad vi kallar gubbstep i Malmö, gubbstep kommer av att jag sa nångång att det är så många äldre som köper dubstep tolvor på Rundgång...

Do The Math: "Stand Strong, Stand Proud"

Do The Math tipsar:

Skönt vhs-klipp från Back Porch Videos med Beki Bondage & Vice Squad! Önskar jag gav ut en tidning för då skulle jag fan skrivit en artikel om just Back Porch Videos. Gå in på tuben och leta upp en användare som heter just backporchvideos (klicka dig till den användarens sida) och sen kan du sitta i timmar och kolla på coola musikvideos som du aldrig sett innan, presenterade av hardcore- & new wave kids. - Do The Math