torsdag 22 april 2010

Love is a burning thing!
Tricks/Tricks/Tricks imorgon! Jag missar pga av mitt jobb, men fan vad fint det kommer att bli. Love is a burning thing från Sthlm live och Junior Boys bakom skivspelarna!!!


"Junior Boys kommer från Canada och beskriver själva sin musik som, klubbmusik för folk som aldrig varit på en klubb. Det tog 3 album för oss att förstå va de menar och undertiden fick vi alla ett nytt favoritband. Till Babel kommer Junior Boys med skivväskan fylld av sina favoritlåtar.

Ibland vill man bara boka någonting för att det är så bra. Skitsamma då om folk känner till det eller inte. Kraut, electro och dansant art-pop är begrepp som tricks/tricks/tricks dreglar över. Det är just vad vi får när singelaktuella “Love is a Burning Thing” från Stockholm ställer sig på Babels scen. Minnestarka kanske minns deras mini-hit “Dancer on a Chair” för några år sedan, nu är de tillbaka med den strålande nya singeln “Go Back to Your Cave”. Debutalbumet är under inspelning.

Gäst i tricks-DJ hörnan denna festliga kväll har vi en riktig favorit. Do The Math levererar alltid fina klubbar vart än han tar sina skivor. Allt som oftast hittar man honom på sin klubb SPASM. Nu gör han tricks-premiär!

Musikmässigt har tricks/tricks/tricks en förkärlek för sväng och rytm, såväl elektronisk som analog. Skivbolag som “DFA” i NY och klubbar som “Horse Meat Disco” och “Kill Em All” kan räknas till ledstjärnor. En musikfilosofi där basen finns både hängd över axeln och som ett reglage på mixern.

Genremässigt kommer det vandra mellan disco, kraut, new-wave, techno och electro ofta med en ko-klocka inom räckhåll och en punk-attityd till euroforin. Det blir lika delar gamla som nya slagdängor allt utan att du märker det.

VAD: TRICKS/TRICKS/TRICKS — Junior Boys (DJ-set) & Love is a Burning Thing (Live)
NÄR: Fredag 23 april, 23:00–03:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
LIVE: Love is a Burning Thing
DJs: Junior Boys, Magnus Bjerkert (Pastell/Adrian Recordings) & Do The Math (SPASM)
ENTRÈ: 85 kr + 15 kr i förköpsavgift. Förköp på tickster.com alternativt på Malmö Skivhandel (Storgatan 25) & Folk & Rock (Skomakargatan 11). 100 kr i dörren.
ÅLDER: 20 år
WWW:
http://www.juniorboys.net/, http://www.myspace.com/liabt, http://www.math-o-matic.blogspot.com/"

2 kommentarer:

GRANNEN sa...

SLUTA upp m era fester! Ni väcker grannarna!!!/grannen från gården brevid

RUNDGÅNG sa...

Det där ska du nog ta med Babel.