onsdag 20 april 2011

Black Devil Disco Club tävling!


Black Devil Disco Club är tillbaka i stan och på Babel. Klart att du ska gå dit och dansa hela natten! Nu har du även chans att vinna gästlistplats och du får ta med en vän.

Allt du behöver göra är att komma på tre andra band med ordet BLACK i namnet, sen lottar jag mellan er som har rätta bandnamn, tre av er vinner +1 på gästlistan.

Maila ditt svar till: info@rundgong.se du får svar via mail på fredag om du har vunnit, så kolla din mail lite då och då.
Mer info om kvällen:

VAD: LÅNGFREDAGEN — Black Devil Disco Club (FR) LIVE NÄR: Fredag 22 April 23:00–03:00 VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö DJs i Kyrkan: Ida Sessions, Magnus Bjerkert, Do The Math DJs i Baren: Staffan Lindberg, Sandra Mosh ...ENTRÈ: 100 kr i dörren.
ÅLDER: 20 år
WWW: http://myspace.com/bddcreal, http://myspace.com/staffanl, http://moshpitbymicksa.wordpress.com/, http://trickstrickstrickser.blogspot.com/
________________________

Efter mer än 30 år som regenter över discon kommer Black Devil Disco Club till Babel och Malmö med sitt alldeles egna discosound! En episk resa in i den djupaste elektroniska discon du kan tänka dig. Disco fylld med gripande sång, skeva texter, skruvade melodier och jävligt tunga och distinkta discobeats.

1978 släpper den då okända discogruppen Black Devil LP’n Disco Club på italienska labeln Out. Black Devil blir snabbt mycket populär i underground-kretsar runt om kring världen. Bernard Fevre och Jackie Gardano bakom Black Devil antar pseudonymen Joachim Sherylee och Junior Claristidge och förblir aningen okända för den breda publiken. Dock kvarstår intresset för gruppen och myterna florerar hurvida vem som egentligen står bakom Black Devil. Albumet Disco Club blir och är fortfarande idag mycket eftertraktad och svåråtkomlig på grund av sin limiterade upplaga.

Black Devil Disco Club har alltid legat ett steg före sin tid. Det unika soundet är lite som om Joy Division varit producerat av Giorgio Moroder filtrerat genom 10 sagor från underjorden och 10 cirkusshower med Black Devil som cirkusdirektör. Den nya skivan gästas av storheter som Jon Spencer, Nancy Fortune, Aja Emma från Cosmetics, Faris Badwan från The Horrors, Claire Evans från YACHT, Nancy Sinatra, CocknBullKid, Nicolas Kerr från Poni Hoax och Afrika Bambaata som lägger avslutningsraderna och försöker avslöja vem och vad Black Devil egentligen är… han önskar att han kunde ta sig loss men som vi alla vet “… the Devil is magnetic”.

Ida Sessions (Ich Robot) kommer att spela synth, italo och den svängigaste discon på denna sidan atlanten. Detta kommer han att göra med Magnus Bjerkert (Adrian Recordings) och Do The Math från TRICKS/TRICKS/TRICKS som sin vana troget kommer att vandra mellan disco, kraut, new-wave, techno och electro samt en punk-attityd utan dess like. Det blir lika delar gamla som nya slagdängor allt utan att du märker det. Man kan väl sammanfatta genom att säga att allt som svänger är TRICKS och det är det de kommer att bjuda på!

Staffan Lindberg (Darkroom) - Den numera Stockholmsboende Staffan Lindberg känd från klubbarna Darkroom, Backlash och Drama! spelar ungefär överallt i den nya hemstaden och har ca 100 kommande klubbprojekt (b.la Black Banana Inn på nya Slakthuset), låtar och remixer på gång. Nu är han tillbaka i Malmö för en helg och tänker högaktningsfullt skita i långfredagens krav på lugn för att istället spela xtremt bra house. Enligt många så kommer det bli mycket bra och ql. Det är skönt att ha Staffan tillbaka på Babel!

Sandra Mosh (Musikguiden i P3) — DJ’n och musikjournalisten Sandra Mosh kärade ner sig i skivspelarna 2008 och blev snabbt bokad till de största klubbarna i Göteborg. Genom jobbet som musikredaktör på P3 flyttade hon till Stockholm och tog även där sig an feta klubbar som Fabriken, Morfar Ginko och Spy Bar. Numera bor hon i Malmö och jobbar som programledare och reporter på Musikguiden i P3. Som om inte det vore nog så är det hon som sänder dj-showen Sandra Mosh varje fredagkväll i just P3. Hennes sets kan va smått schizofrena — från djup techno till glad, fyllig house — men det är alltid energiladdat med fokus på att interagera och få igång sin publik!

Inga kommentarer: