torsdag 2 juni 2011

Justified & Ancient tävling!

CALL THE COPS! THE DRUNKEN BUFFOONS HAR GÅTT OCH BLIVIT MED KLUBB!!!Justified & Ancient heter klubben på Babel som drivs av Drunken Buffoons (Håkan Thörn & Mikael Nordlander). Äntligen får de utrymme för sin version av ett välfyllt, överpeppat dansgolvsrave. De börjar i Madchester och slutar med R´n´B eller Dubstep via Acid-House och Leila K. Att kalla sin klubb efter en KLF-låt säger ju allt.

Nu har jag fått uppdraget att lotta ut 3 gästlisteplatser som vardera får ta med en gäst, +1 FTW!

För att vinna ska ni lösa en enkel uppgift och skicka till info@rundgong.se :
Skriv ner 3 andra låtar av KLF!
Sen lottar jag ut vilka som ska vinna och ni får svar via mail på lördag vid lunch.Mer info om kvällen:
VAD: JUSTIFIED & ANCIENT — Graeme Park (Hacienda)
NÄR: Lördag 4 Juni 21:00–03:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
DJs i kyrkan: Graeme Park (Hacienda), Drunken Buffons
DJs i baren: Everybody Gets Lonely Sometimes, Decades
ENTRÈ: Fri Entré innan kl 22:00, 80 kr innan kl 24:00, 100 kr sedan
ÅLDER: 20 år
WWW: http://thisisgraemepark.com/
______________________________

Inget är fel, inget är omöjligt. Så länge det är bra skivor, bra låtar så funkar det. Ja, om det är dansant musik. Premiären för Justified & Ancient bjuder på legendaren Graeme Park, resident på Hacienda.

Drunken Buffoons har vi sett både på scen och i baren tidigare på Babel. Med minst lika mycket dans och fest i båset som på golvet. När de fick bestämma vad de ville ha för klubb på Babel svarade de med att bjuda in en gammal resident-DJ från legendariska klubben Hacienda i Manchester, stället som Factory Records byggde med hjälp av New Orders pengar, Veronica och Gorski från indieklubben Decades som de själva gärna dansar till och Alice och Sylle, kända från Everybody Gets Lonely Sometimes och andra sammanhang som gör dem till några av de mest eklektiska soul, psych och funkrelaterade DJ:s de känner. Med andra ord är Justified & Ancient en klubb som håller partyt framför samlandet, en klubb vi gillar. En klubb som vet att en bra fest inte alltid tar hänsyn till den goda smaken.

Graeme Park bjöds in av Mike Pickering till att spela skivor på Hacienda i Manchester 1987. Han gjorde snart succé och blev kvar som resident i 10 år. Började som skivsamlare när han jobbade i skivaffär i Nottingham, startade sin karriär som DJ på The Garage i samma stad och efter att ha förfinat sina skills stod han där på Hacienda och pumpade ut själfulla anthems. Vi hoppas på mycket fin dansmusik från den här legendaren som varit aktiv mer eller mindre varje helg sen det begav sig.

Drunken Buffoons - Mantrat soul, funk, psych, indie, pop, acid, house, euro, jungle och big beat har vi tjatat ihjäl med Mikael och Håkan, och till det svär de sig. I alla fall tills det blir någon tuff hiphop från New York, rumpbonanza med doft av Miami eller hård grime från London. Ingen vet vilken väg musiken tar, även om den alltid startar någonstans i eller kring tankar om ett Manchester eller Glasgow sent 80-tal. Hur det än blir är det alltid kul och i närheten av en stundande katastrof. Eller för att sammanfatta det hela i ett citat: There’s a fine line between clever and stupid.

Everybody Gets Lonely Sometimes - Alice Samoilova & Sylvester Schlegel brukar spela det allra finaste inom svängig 60’s soul, deep funk, old school R&B och rare girlgroups, så det blir nog en del av den varan, men vi har också bett dem vräka på med det tunga artilleriet.

Decades - Klubben som döpt sig efter ett av Manchesters finaste och mest spelade band gästar oss också. De gillar sitt glåmiga 80-tal, men även det mer färgrika åren som följer. Det blir med andra ord ryckiga solomoves, stenad Bezdans, indiearmar i luften och pojkar i hörnen som tittar på skorna. Som om det var 1990 igen.Inga kommentarer: