onsdag 2 mars 2011

Minimal Wave kväll med Veronicka Vasicka


Skrev precis eventtexten till Minimal Wave kvällen:

Torsdagen den 31/3 får Malmö finbesök av världens coolaste skivbolagsboss. Veronicka Vasicka driver skivbolaget Minimal Wave i New York, hon släpper mestadels gammal minimal synth i nytryck. Sånt som enbart funnits på kassetter och obskyra egen släppta skivor innan. Allt hon släpper håller en extremt hög kvalité och om ni varit på nån av våra fester eller klubbkvällar har du definitivt dansat eller svept en bägare till nån av hennes släpp.

Men inte nog med detta utan vi på Rundgång/Psychic Malmö/Singsang bjuder även in Karlskronasyntharna Frak att spela i Malmö för första gången på 10 (!!) år. Frak är baserat kring skivbolaget Börft som funnits sedan sent 80-tal och släppt allt från Industi-noise via Acid-minimal-techno till Synth-electro-pop. Och vi på Psychic Malmö kan nu också avslöja att det blir vi som släpper Fraks nästa fullängdare med helt nytt material. Kanske vi får att smakprov av detta denna afton.

Men för att toppa denna fantastiska kväll ska även Malmös egna synthmaestro spela upp till dans. Självklart pratar jag om Noe Spagato eller Fredrik Holm som han egentligen heter. Hans 7" singel på Psychic Malmö, " The Space Between" gick och blev en av P3 Pops favoritlåtar i november förra året, det ni!

Spasm och Rundgång värmer upp er från kl 20.00. Live från 21.00.

Förköpsbiljetter kommer att finnas på Rundgång inom kort!

Info:

VERONICA VASICKA (Dj-set, Minimal Wave, New York)

Live:
FRAK (Börft, Psychic Malmö)
NOE SPAGATO (Psychic Malmö, Teknofon)

+ Djs: Spasm (Do The Math & Kinski) & Rundgång (Dennis Lood)

Torsdagen 31/3

Singsang-studion
Norbergsgatan 24
Malmö, Sweden

60:- förköp på Rundgång

20.00-03.00

Länkar:
Minimal Wave: http://minimalwave.com/
Börft: http://borft.com/
Psychic Malmö: http://psychicmalmo.com/

1 kommentar:

Bonjour sa...

Vill bo i malmö nu. Hade jag gjort det skulle jag leta fram ett ex av vykort från malmö och gett veronika - Fax låt Svärdet är nog den finaste minimal synth låt som gjorts på skånska.