fredag 19 november 2010

Pets or Food

Pets Or Food var den naturliga fortsättningen på bandet Bent Spanner Arty Banner, skrikigare och mer No Wave. Där Bent Spanner var för tidiga med sitt post-punk retrosound så har Pets Or Food hamnat helt rätt, eller rättare sagt No Wave gick väl aldrig ur tiden.

"No Wave var en kortlivad men inflytelserik undegroundscen för musik, film, och samtidskonst som uppstod i New York vid mitten av 1970-talet.[1] Begreppet No Wave är en satirisk ordlek som vänder sig emot de kommersiella elementen inom den då populära New Wave-genren. No Wave har fungerat som inspirationskälla för bland annat noise-genren och industrimusiken.

På många sätt är No Wave inte en klart definierbar musikgenre med typiska kännetecken. Olika grupper influerades ifrån så olika stilar som funk, jazz, blues, punk, avantgardejazz och experimentella musiker som La Monte Young. Det finns dock vissa återkommande företeelser som en förkärlek för det aggresivt atonala, repetitiva pådrivande rytmer, en tendens till att betona musikalisk textur framför melodi och att texterna ofta fokuserar på nihilism och konfrontation." - Wikipedia


Passa på att se dem live, de spelar förband till !!! (chk chk chk) på Babel på tisdag 23/11. Jag lovar att det kommer bli bra, första gången jag såg dem var de förband till The Faint på gamla Inkonst, måste varit 2004 då.I år har de även släppt ifrån sig lite låtar på fysiska format, Solförmörkelse släppte precis en 7" singel och Rev/Vega släppte en kassett (eller var det förra året...?)

1 kommentar:

Anonym sa...

Glada nyheter med Pets or Food!

Kom och tänka på en sak, jag tycker RYM är 1000% mer awesome när det kommer till musik än wikipedia(och allmusic för den delen), check it out om du inte redan känner till det.
http://rateyourmusic.com/