torsdag 16 december 2010

Rundgångspodcast #1

Tillägg: Jag fick ändra lite på inslaget, pga att det blev helt konstigt när jag tittar på det i Mozilla, så klicka på bilden så finns där en länk till ljudfilen. /Dennis

Det är slutet av 2010 och jag och David Hagberg tänkte vi skulle göra lite radio från skivaffären Rundgång. Podcast. Modernt. Nä. Men det är inte meningen att det ska vara något annat än ett kul projekt. Det första försöket är vad ni kan lyssna på nu. Inspelat live med mick och skivspelare genom mixer och in i laptop. Så enkelt som möjligt. Vi öppnade några fina belgiska öl och tryckte på rec. Vi är inte helt tydliga eller helt pålästa, det hörs, men vi la mer tid på urval och teknikstrul. Jag skrev till lite mer information i låtlistan istället.


Utgångspunkten var: 10 låtar spelas upp och in på Rundgång, skivorna plockas från butiken, och främst de som är nyinkomna.


1. Moon & Sun – Bo, The Wild Things EP (2010)

Det är konstnären och musikern Monica Tormell som är Moon & Sun. Vi vet inte riktigt hur mycket medproducenten Staffan Björk har bidragit, vi vet att det är en riktigt bra EP i alla fall. Den här låten är tillägnad Bo Hansson. Bandet spelar live på Far i hatten 20 december, på måndag alltså.


2. Dungen – Högdalstoppen, Skit i Allt LP (2010)

Framgångsrika Dungen har meckat nytt och hamnat någonstans lite mer tyglat, mer låtstyrt. Det här är en fin instrumental låt som avslutar sida ett på vinylen.


3. Smycken – Marble Slabz, split med Viking Jews LP (2010)

Psychic Malmö har tidigare släppt med Smycken, den här gången är det Release the Bats från Göteborg. Rasmus Svensson och Hanna Nilsson är det som står bakom namnet nu.


4. Fredrik – White On White, Origami 7” (2010)

Drömsk popmusik från Malmöbandet som låter som de kommer från Island.


5. Sub Version – Free to Funk, Future Bass 3LP (2010)

Ett spår från trippelvinylen Future Bass från Soul Jazz. Bland andra Four Tet, Mala, Untold, Black Chow och Coki medverkar också.


6. Moebius /Plank/Neumeier – All Repro, Zero Set LP (1983)

Prototechno från 1983 av tre riktiga rävar i krautsammanhang.


7. Sun Ra – The Night of the Purple Moon, The Night of the Purple Moon LP (1970)

Mannen från rymden med fler skivor på sitt samvete än någon egentligen klarar av att räkna ut. Det här är en av många fantastiska skivor.


8. Mulatu Astatke – Green Africa, Mulatu Steps Ahead, LP (2010)

Astatke har inte gjort så mycket solo på väldigt länge, men gjorde soundtracket till Jim Jarmusch film Broken Flowers och gjorde tillsammans med The Heliocentrics skivan Inspiration Information 3 som släpptes förra året.


9. WON – Under Water, Silent Decade LP (2010)

Senaste släppet på Psychic Malmö. Många influenser blir till nåt självklart. Som med all bra musik.


10. Voice of the Seven Thunders, Dalälven, Voice of the Seven Thunders LP (2010)

Rick Tomlinson med band. Folkrock som lutar sig mot krauten och smutsen. Inga galna infall eller lustiga hattar. Bara bra. Låten är skriven efter ett besök på festivalen i Gagnef som ligger vid älven som givit namn till låten.


Alla skivorna finns i skrivande stund till salu i butiken!!!


/ Mikael Nordlander.


Även här finns en länk till ljudfilen.

Inga kommentarer: