torsdag 2 december 2010

Won - The Silent Decade


Imorgon släpps den. Won skivan! Vi ställer till med fest på Rundgång. Skivan är så bra så jag vet inte var jag ska bli av.

Sex år har gått sedan deras självbetitlade album kom ut. Då hette de Now. Vi är många som har sett fram emot en uppföljare. Och fredagen den 3:e december är det då äntligen dags, då släpper WON äntligen sitt efterlängtade andra album titulerat 'The Silent Decade' på Psychic Malmö.

Denna afton bygger vi dessutom om Rundgång lite så vi kan dansa till Won's otroliga sväng.
Det bjuds på dj's, lyssning av plattan och andra trevligheter.

Från 19:00 - vem vet?


Rundgång

Kristianstadgatan 14

Malmö


http://psychicmalmo.com/

Mikael Nordlanders presstext om skivan:
"Såg NOW några gånger när det begav sig. Innan de bytte namn alltså. Det som inte riktigt kom fram på skiva funkade desto bättre live. De var som en maskin. Stort ljud, suggestiva och dansanta tongångar, repetitiva takter. När de spelade in var det som att de inte vågade gå hela vägen. Annat är det nu.

Här finns det inget som håller bandet tillbaka. De kastar sig ut på minerad mark och går loss på den elektrifierade jazzen, afrofunken, krauten och den vita funken utan att blinka eller se sig oroligt omkring. En snodd basgång här, ett funkigt beat där. En luftig och lätt gitarrslinga slängs in för att väga upp det hela. Allt som kan lånas blir stulet på ett imponerande vis. Det låter Fela Kuti, Miles Davis 70-tal, Cans reggaeskiva, Chicagos postrock, skolad new wave från New York och den funkiga delen av Factory records katalog och mycket mer. Helt beroende på vilka referenser lyssnaren har.


Det här är musik som fungerar till det mesta och de för de flesta. Den är öppen och kärleksfull, dansant och frustande, eftertänksam och sval, men aldrig beräknande. Musik som inte skäms eller ursäktar sig, tidlös musik för de som tar sig tid att lyssna."

- Mikael Nordlander, Malmö, 101202

Inga kommentarer: